• Novinky

          • Od 01. 03. 2021 znovu dištančné vzdelávanie

            Milí rodičia,

            Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne vydal 25. 2. 2021 Vyhlášku č. 87/2021, ktorou nariadil opatrenia pri ohrození verejného zdravia pre okres Trenčín.Vyhláškou sa od 1. marca 2021 zakazuje- zriaďovateľom a riaditeľom škôl a školských zariadení prevádzkovať základné a materské školy prezenčnou formou. 

            Zákaz sa nevzťahuje - na zariadenia, ktoré poskytujú starostlivosť o deti zamestnancov orgánov štátnej správy  prevádzkovateľov na úseku kritickej infraštruktúry, zdravotníckych pracovníkov a ostatných pracovníkov v zdravotníctve, zamestnancov zariadení sociálnej starostlivosti, zamestnancov zabezpečujúcich zachovanie chodu hospodárstva a verejného života.

            V súlade s pokynmi nadriadených orgánov a na základe Vyhlášku č. 87/2021 bude prevádzka MŠ a ŠKD otvorená v ý h r a d n e pre deti

            • zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre,
            • zákonných zástupcov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti, platí preoboch rodičov.

            Dieťa je nutné vopred prihlásiť, spúšťame prihlasovanie v edupage.

            Rodič pri nástupe dieťaťa do materskej školy alebo ŠKD predloží:

            • čestné vyhlásenie, vhodné spraviť elektronicky,
            • preukáže sa negatívnym testom alebo potvrdením o výnimke oboch rodičov a aj osôb bývajúcich v spoločnej domácnosti,
            • preukáže sa potvrdením zamestnávateľa (za oboch rodičov), že je nevyhnutná jeho osobná prítomnosť na pracovisku. 

            Vopred Vám ďakujem za spoluprácu a dôsledné dodržiavanie prijatých opatrení.Prajem Vám príjemný vikend.

            riaditeľka školy: Mgr. Plekancová

        • Od 22. 02. 2021 konečne prezenčne
          • Od 22. 02. 2021 konečne prezenčne

            Milí rodičia, ďakujem za rešpektovanie predošlých oznamov a dovoľujem si Vás informovať o aktuálnej situácii a pláne na najbližšie obdobie.

            Pretože Vláda SR, RÚVZ alebo iný príslušný orgán nevydali nové nariadenie s vplyvom na spôsob výučby, v budúcom týždni ZŠ s MŠ Selec od pondelka 22.02.2021 bude pokračovať vo výučbe prezenčne.

            Prosím Vás, nezabudnite vypísať a poslať čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti. Využite edupage stránku - nemusíte ho tlačiť. Bez neho nemôže nikto vstúpiť do budovy školy.  Vyhlásenie bude treba poslať každých 7 dní. 

            Ďakujem za spoluprácu a prajem Vám všetkým príjemný zvyšok nedele.

            riaditeľka školy

          • Pokračujeme v dištančnom vzdelávaní

            Vážení rodičia,

            na základe zhoršujúcej sa pandemickej situácie, predĺženia núdzového stavu a výraznej prítomnosti britskej mutácie nového koronavírusu, kde Trenčiansky kraj je druhý najhorší na Slovensku, sa po porade vedenia školy so zriaďovateľom prijalo rozhodnutie neotvoriť materskú a základnú školu v plnom režime prezenčnej výučby na budúci týždeň, t.j. od 08.02.2021.

            Toto rozhodnutie bolo prijaté s plnou zodpovednosťou za ochranu zdravia detí, rodičov, starých rodičov, učiteľov, zamestnancov škôlky a školy. Prijaté rozhodnutie je logické aj z dôvodu, že prezenčná výučba by trvala iba jeden týždeň a potom sú ďalší týždeň jarné prázdniny. Takéto riešenie by bolo príliš rizikové, zvlášť keď dištančná forma výučby na našej škole je zabehnutá, pokračuje a bude pokračovať aj na budúci týždeň, bez problémov, obmedzení a pútavou formou. Zamestnanci školy budú naďalej zabezpečovať prevádzku školy a materskej školy pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry a pre iné kritické odôvodnené prípady. Otvorenie materských a základných škôl až po prázdninách, teda 22. februára, odporúčajú aj viacerí regionálni hygienici a odborníci naprieč Slovenskom, čím sa môže získať čas na stabilizáciu pandemickej situácie, keď je potvrdené, že britská mutácia koronavírusu je agresívnejšia a postihuje i mladšie ročníky.

            Zároveň však spolu so zástupcami zriaďovateľa a Obce Selec vyzývame všetkých občanov obce, zvlášť rodičov, zamestnancov školy, materskej školy a ich rodinných príslušníkov, aby využili možnosť organizovanú obcou a prišli sa dať v sobotu otestovať. Bližšie informácie sú uvedené na web stránke obce. Potrebujeme vedieť, aký je skutočný stav a na základe výsledkov testov medzi učiteľmi a rodičmi nastaviť ďalšie opatrenia smerujúce k otvoreniu materskej školy a školy po prázdninách od 22.02.2021.

            Ďakujeme Vám za porozumenie a trpezlivosť, ktorá nám dúfame prinesie pokojnejší a prirodzenejší školský život s nástupom na vyučovanie od 22.02.2021, po jarných prázdninách.

            Za ZŠ s MŠ: Mgr. Henrieta Plekancová, riaditeľ

            Za zriaďovateľa: MVDr. Stanislav Svatik, starosta

          • Nástup do školy od 8. 2. 2021

            Milí rodičia, milí žiaci!

            Predpokladáme, že od 8. 2. 2021 nám bude opäť umožnené vyučovať v normálnom režime - v škole. Bližšie informácie o podmienkach, ktoré budú platiť, Vám povieme na online RZ 04. 02. 2021.

            Harmonogram pripojenia jednotlivých tried:

            MŠ 16:30

            1.- 3. ročník 17:00 - 17:30

            2.- 4. ročník 17:35 - 18:05

            Ostatné aktuálne informácie budeme dopĺňať. Sledujte novinky, sekciu COVID (tu na stránke), aj oznamy v skupine na FB. Za pochopenie, trpezlivosť a spoluprácu Vám ďakujeme.

          • B. Gröhling: Školy pokračujú v režime ako doteraz

            Na základe rozhodnutia konzília epidemiológov budú od 1. februára 2021 materské školy a školské kluby detí pokračovať tak ako v súčasnosti. Oznámil to na tlačovom brífingu minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling. Tomuto riešeniu predchádzalo niekoľko intenzívnych rokovaní k návratu žiakov do škôl s epidemiológmi a odborníkmi. Epidemiologická situácia je však po skríningovom testovaní naďalej vážna a neklesá ani počet hospitalizovaných pacientov v nemocniciach. 

            VIAC

          • Dištančné vzdelávanie

            Na základe rozhodnutia MŠVVŠ SR deti a žiaci sa od pondelka 25.01.2021 do škôl zatiaľ nevrátia. Vyplýva to z pretrvávajúcej epidemiologickej situácie.

            Návšteva materských škôl a školských klubov detí tak bude naďalej umožnená deťom rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre, alebo pre deti a žiakov, ktorých zákonní zástupcovia nemôžu z povahy zamestnania pracovať formou homeoffice. Ak potrebujete dieťa umiestniť do celodenného ŠKD s možnosťou pripojiť sa k vyučovaniu, kontaktujte riaditeľku školy.

            Situácia sa bude opätovne prehodnocovať na MŠVVŠ SR budúci týždeň, tzn., že prevádzka ŠKD a MŠ Selec pokračuje v súčasnom režime.

          • Dištančné vzdelávanie pokračuje

            Na základe rozhodnutia MŠVVŠ SR deti a žiaci sa od pondelka 18.01.2021 do škôl zatiaľ nevrátia. Vyplýva to z pretrvávajúcej epidemiologickej situácie.

            Návšteva materských škôl a školských klubov detí tak bude naďalej umožnená deťom rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre, alebo pre deti a žiakov, ktorých zákonní zástupcovia nemôžu z povahy zamestnania pracovať formou homeoffice. Situácia sa bude opätovne prehodnocovať na MŠVVŠ SR budúci týždeň, tzn., že prevádzka ŠKD a MŠ Selec pokračuje v súčasnom režime.

            V týždni od 18. 01.2021 vás budeme opätovne informovať o aktuálnej situácii.

          • Prevádzka školy od 11. 01. 2020

            Vážení rodičia,

            v súlade s informáciami, ktoré má škola k dnešnému dňu k dispozícii, a po dohode s naším zriaďovateľom Obcou Selec Vám predkladáme informácie k návratu žiakov a detí MŠ do školy od 11. januára, kedy končia vianočné prázdniny. (Organizačné pokyny k 11. 01. 2021)

            Materská škola

            • Nebude v prevádzke a ak bude, tak len pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry - záujem zisťujeme tu: FORMULÁR (treba vyplniť do 07.01.2021)
            • Rodičia, ktorí musia zostať s deťmi doma, majú nárok na pandemickú OČR.

            Základná škola

            • Žiaci 1. stupňa od pondelka 11.1.2021 prechádzajú na dištančné vzdelávanie podľa upraveného rozvrhu.
            • Rodičia žiakov 1. stupňa ZŠ, ktorí musia zostať s deťmi doma, majú nárok na pandemickú OČR.
            • Prosíme vás, milí rodičia, aby ste si ešte v tomto týždni skontrolovali, či sa vaše deti vedia pripojiť na ZOOM. V prípade problémov ihneď kontaktujte triednych učiteľov cez edupage, aby sa v pondelok 11.1.  o 8,00 mohlo začať riadne vyučovanie. Ak máte technické problémy, prípadne potrebujete zapožičať počítač, kontaktujte nás do 08. 01. 2020, budeme sa vám snažiť pomôcť.
            • Pre deti rodičov, ktorí sú z kritickej infraštruktúry (zdravotníci, lekári, policajti, hasiči,...predavačky...) sme schopní otvoriť ŠKD v čase od 6,30 do 15,30 hod. tak, že deti sa pripoja na dištančné vzdelávanie a vo zvyšnom čase budú mať aktivity v ŠKD. Oddelenie však bude fungovať LEN pre deti rodičov, ktorí to nutne potrebujú - záujem zisťujeme tu: FORMULÁR (treba vyplniť do 07.01.2021),

            Všetky ďalšie informácie nájdete v priloženom dokumente. Prosíme, venujte mu pozornosť. 

            Organizačné pokyny k 11. 01. 2021

             

             

          • Vianoce prichádzajú

            Posledný deň pred vianočnými prázdninami nám deti skrášlili a spríjemnili Vianočným príbehom. "To bolo, také krásne, až sa mi chcelo plakať," - povedala Markétka :-) Zaujal všetkých a doniesol sa až k Ježiškovi a tak ich prekvapil a nadelil im krásne darčeky. Aj ujo školník je Ježiškovým pomocníkom -  prispel darom - vyrobil krásny vianočný stromček, ktorý chodia deti každý večer zažínať. 

        • Vianočné prázdniny
          • Vianočné prázdniny

            Rozhodnutie MŠVVaŠ SR z 11. 12. 2020

            Vianočné prázdniny sa v školskom roku 2020/2021 uskutočnia vo všetkých základných školách a stredných školách v termíne od 21. decembra 2020 do 8. januára 2021.

            Polročné prázdniny v termíne 1. februára 2021 sa neuskutočnia. Školské vyučovanie v druhom polroku školského roka sa začína 1. februára 2021 (pondelok).

        • Hodina kódu (Hour of Code)
          • Hodina kódu (Hour of Code)

            Hodina kódu je celosvetová akcia, ktorej cieľom je rozvíjať digitálne zručnosti, logické myslenie, priblížiť žiakom programovanie a ukázať, že každý sa môže naučiť základy informatiky. Aktivita Hodina kódu sa koná každý rok počas týždňa vzdelávania a informatiky.

            Žiaci 2. až 4. ročníka si vyskúšali na hodinách informatiky programovať vo virtuálnom prostredí populárnych hier. Deti si navzájom radili a pomáhali, aktivita ich zaujala. Niektorí sa programovaniu venovali i popoludní v ŠKD a doma.

            Hodina kódu je len prvým krokom na ceste učenia sa o tom, ako fungujú technológie a ako vytvárať softvérové aplikácie. Pre našich žiakov to bola výborná príležitosť vidieť, že čas strávený pri počítačoch sa da využívať zmysluplne a že hrou sa vlastne učia.

            Skúšať programovať na mobile, počítači či notebooku môžete počas celého roka na www.hourofcode.com.

          • Záložka do knihy spája školy

            Aj tento rok sme sa s radosťou zapojili do projektu, ktorý vyhlásili Slovenská pedagogická knižnica v Bratislave a Knižnica Jiřího Mahena v Brne. Naším partnerom bola Mateřská škola a Základní škola Třebovice (ČR). Zoznámili sme sa s nimi prostredníctvom ich webovej stránky. Dozvedeli sme sa, že máme mnoho spoločného, organizujeme podobné aktivity a máme podobné záujmy.  Teší nás nielen záujem našich detí o literatúru, ale aj ich záujem spoznávať nových kamarátov. Veríme, že záložky, ktoré sme vyrobili sa našim priateľom páčia. Dostali sme od nich krásne záložky so sovičkou, ktorá je logom našej školy. Potešili nás aj milým listom. 

          • Národná súťaž o cenu ETM 2020

            V kategórii pre organizácie a inštitúcie: Originálne podujatia - sme vyhrali 1. miesto.

            Vyhlasovateľ: Slovenská agentúra životného prostredia - Sme zapojení do kampane Európsky týždeň mobility 2020. U nás to nie je len o týždni. My sa tejto problematike venujeme trvale. Projekt Ekodoprava, ktorý realizujeme v našej škole a komunite má nesporne pozitívny vplyv na myslenie a konanie ľudí v našej komunite. Preferujeme "nemotorový" spôsob prepravy v rámci obce. Rodičia nevozia svoje deti do školy autom a veríme, že i ostatné povinnosti v rámci obce zvládnu peši alebo na bicykli.