• Novinky

        • iBobor 2023
          • iBobor 2023

            V roku 2004 vznikla v Litve informatická súťaž Bebras - Informatický bobor. Úspešná súťaž sa odvtedy rozšírila do ďalších európskych krajín. Každoročne sa súťaže zúčastňuje takmer milión súťažiacich z 22 krajín. Symbolom súťaže sa stal usilovný, inteligentný a čulý bobor. Takých "Bobrov" je u nás v škole veľa a tak sme sa aj my opäť zúčastnili tejto súťaže. Test robilo 34 žiakov.

            Drobci /žiaci 2. a 3. ročníka/ - u nás sa zapojili aj prváci. V kategórii Drobci súťažilo 25 927 súťažiacich. Plný počet bodov dosiahli 560, úspešných riešiteľov je 6 768 (26,05%).Priemer získaných bodov je 34,34 (zo 72); medián je 32.

            Našich Drobcov bolo 27, z toho 19 úspešných riešiteľov. Michal Fuzik (1. roč.), Michal Masár (2. roč.) a Šimon Pilát (2. roč.) dosiahli plný počet bodov.

            Bobríci /žiaci 4. a 5. ročníka/ V kategórii Bobríci súťažilo 33 254 súťažiacich. Plný počet bodov dosiahli 1 240 úspešných riešiteľov je 14 941 (20,97%). Priemer získaných bodov je 54,01 (z 96); medián je 56.

            Našich Bobríkov bolo 7, z toho 3 úspešní riešitelia.

            Z našej školy sa spolu zapojilo 34 žiakov. Riešenie logických úloh bolo pre nich výzvou dokázať sebe i ostatným, že ich schopnosti sú na primeranej a u mnohých na veľmi vysokej úrovni. Úspešní riešitelia sú všetci súťažiaci, ktorí dosiahli aspoň polovicu "kladných bodov" (bodov okrem bonusu). V kategórii Drobec je to 45 bodov, v kategórii Bobrík je to 60 bodov. Dôležité je, že sa všetci snažili .

        • Zber papiera
          • Zber papiera

            Zber papiera

            V dňoch 16. 11. /štvrtok/ - 19. 11. 2023 /nedeľa/ uskutočnia žiaci našej školy ZBER PAPIERA. O spoluprácu prosíme všetkých spoluobčanov. Papier treba triediť - kartóny dávajte zvlášť. Ak ho pobalíte, môžete ho odovzdať žiakom, ktorí ho budú priebežne zbierať v celej obci, alebo ho dovezte do kontajnera, ktorý bude pri materskej škole. 

            Veríme, že aj v tomto roku sa všetci pridáte k snahe našich detí o správne zaobchádzanie s druhotnými surovinami.

        • Posedenie seniorov
          • Posedenie seniorov

            V sobotu, 4. novembra, sa v našej obci uskutočnilo posedenie seniorov. Pripravili sme im kultúrny program, v ktorom vystúpili naši škôlkari, školáci aj žiaci hudobnej školy ADIA. Pripravili sme im aj malý darček. Veríme, že sme im spríjemnili spoločné chvíle. 

        • Záložka do knihy spája školy
          • Záložka do knihy spája školy

            Zapojili sme sa do 14. ročníka česko-slovenského projektu Záložka do knihy spája školy: Inšpirujúci svet rozprávok, básní a príbehov, ktorý je určený slovenským a českým základným školám a osemročným gymnáziám. Národný inštitút vzdelávania a mládeže ho organizuje v spolupráci s Knižnicou Jiřího Mahena v Brne.

            Našou partnerskou školou je ZŠ a MŠ Dlouhá Ves. Okrem krásnych záložiek sme si poslali aj listy od detí s informáciami, ktoré nás vzájomne zblížili. Veľa sme sa o sebe dozvedeli i z webových stránok našich škôl. Veríme, že si deti nájdu čas a prejavia záujem o ďalšie vzájomné spoznávanie formou listov.

            Mnohé z rozprávok, ktorých ilustrácie sme našli na záložkách od kamarátov z Česka, poznáme, ale našli sme aj nové, nepoznané a už sa tešíme, ako si ich prečítame.

            Galéria