• Novinky

        • iBobor 2022
          • iBobor 2022

            V roku 2004 založila prof. dr. Valentina Dagienė v Litve informatickú súťaž. Symbolom súťaže sa stal usilovný, inteligentný a čulý bobor, preto sa súťaž volá Informatický bobor. Úspešná súťaž sa odvtedy rozšírila do mnohých ďalších krajín. 

            Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa.

            Naši žiaci sa každoročne usilovne pripravujú a vidno to aj na ich výsledkoch. V kategórii Drobec (1. - 3. ročník) súťažilo celkovo 24566 detí. Z našich 21 zapojených sme mali 15 úspešných riešiteľov, ktorí získali dostatočný počet bodov a umiestnili sa tak, ze boli medzi najlepšími 20% účastníkov.

            Pochvalu si zaslúžia všetci - snažili sa a určite bola súťaž pre nich výzvou, ktorú zdolali.

            Pre štvrtákov pripravíme náhradné školské kolo, výsledky spravodlivo porovnáme s výsledkami oficiálnej súťaže a budeme vás informovať. 

          • Spomienková slávnosť

            Čierny deň v histórii našej obce

            Uplynulo už 78 rokov od toho krutého dňa, ktorý sa natrvalo zapísal do histórie našej obce. 30. 11. 1944 boli z našej obce odvlečení takmer všetci chlapi a 43 z nich sa už nikdy nevrátilo - zahynuli v koncentračných táboroch! Nikdy na nich nezabudneme, v našich srdciach žijú! Spomienková slávnosť pri pomníku nám každoročne pripomína hrôzy vojny a my chceme veriť, že sa už nikdy nezopakujú.

            V nedeľu, 27.11.2022 sa pri pomníkoch obetiam vojen v našej obci konala pietna spomienka. Slávnostné položenie vencov, príhovor starostu obce MVDr. Svatika a predsedu OZPB pána Holičku, básne prednesené žiakmi ZŠ a piesne v podaní našich dôchodcov sú nielen prejavom našej úcty, ale najmä výzvou pre nás a  ďalšie generácie - Zachovajme mier! 

        • Adventný kalendár
          • Adventný kalendár

            Pripravili sme pre vás kalendár, ktorý vás bude sprevádzať celým adventom. Veríme, že aj vďaka nemu strávite toto obdobie v pokoji, láske a radostnom očakávaní. Prvé okienko môžete otvoriť už na 1. adventnú nedeľu - 27.11.2022.

        • Záložka do knihy spája školy
          • Záložka do knihy spája školy

            V tomto, už 13. ročníku, sme si našli nových kamarátov v obci Orlické Podhúří. Projekt sme využili nielen na výmenu záložiek, ale aj vzájomné spoznanie sa. Projekt sme realizovali v ŠKD. Najskôr sme si na nete vyhľadali dostupné informácie o škole našich nových kamarátov, našli sme si ich na mape, porovnali s našou školou a obcou. Máme veľa spoločného, napríklad záujem o čítanie :-)

            Veríme, že naše aj ich deti sú spokojné so záložkou od kamaráta a určite ju často využijú pri čítaní zaujímavých kníh. Určite siahnu aj po knihách a hrdinoch, ktorými sú záložky ozdobené. Je na nich veľa zaujímavých námetov na čítanie.

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

            Na základe § 150 ods. 5 zákona NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (Školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a § 3 ods.10 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z .z. a po konzultácii  so zriaďovateľom a s jeho súhlasom  riaditeľka Základnej školy s materskou školou Selec

            u d e ľ u j e

            z prevádzkových dôvodov dňa 18.11. (piatok)  2022 riaditeľské voľno  pre žiakov  ZŠ aj deti MŠ.

            Žiaci  a deti budú automaticky odhlásení zo stravy.

            Vyučovanie a prevádzka MŠ  bude pokračovať od  21.11. 2022 podľa riadneho rozvrhu.

            V nevyhnutných prípadoch (pre deti zamestnaných rodičov) bude MŠ,  pri minimálnom počte 11 prihlásených detí otvorená. Prípadný záujem o MŠ  oznámte  zástupkyni pre MŠ pani Alexandre Punovej.

             

            V Selci 8.11. 2022

             

            Mgr. Henrieta Plekancová, v. r.

                   riaditeľka  ZŠ s MŠ

        • Zber papiera
          • Zber papiera

            Od 24.11.2022 uskutočnia žiaci našej školy ZBER PAPIERA. O spoluprácu prosíme všetkých spoluobčanov. Papier treba triediť - kartóny dávajte zvlášť. Ak ho pobalíte, môžete ho odovzdať žiakom, ktorí ho budú priebežne zbierať v celej obci, alebo ho dovezte do kontajnera, ktorý bude pri materskej škole od 24.11. /štvrtok/ do 27.11.  /nedeľa/.

            Veríme, že aj tentokrát sa všetci pridáte k snahe našich detí o správne zaobchádzanie s druhotnými surovinami.